Hypotheek
Hypotheek

Verreweg de meeste mensen sluiten voor de aankoop of verbouwing van hun huis een lening met een hypotheek af. Een hypotheek is een zekerheidsrecht dat wordt gevestigd op uw huis. Dat zekerheidsrecht geeft de bank waar u de hypotheek afsluit de bevoegdheid om de woning te verkopen als u niet (meer) in staat bent te voldoen aan uw betalingsverplichtingen. Een en ander wordt vastgelegd in een notariële akte.

Het opstellen van de notariële akte is voor onze medewerkers dagelijks werk. Dit komt er onder andere bij kijken. Wij onderzoeken de eigendomssituatie van het pand. Daarnaast zullen wij eventueel uw bestaande hypothecaire lening bij de bank opzeggen en zorgen voor de inschrijving van de nieuwe hypotheek bij het kadaster. Voor u is het meest zichtbare deel het moment waarop wij u uitnodigen om de hypotheekakte bij de notaris te ondertekenen.

Let u er op dat betaalde hypotheekrente in de meeste gevallen alleen aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting, indien deze wordt betaald op schulden die zijn aangegaan ter verwerving, onderhoud of verbouwing van een 'eigen woning'. Daarnaast zijn nog enige andere kosten die verband houden met deze schulden aftrekbaar.

Notaris nodig?
Neem contact met ons op